Tekenen deed zij al vroeg, met passie, en heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een belangrijk aspect van haar identiteit als kunstenaar. De eerste zelfbewuste stap werd gemaakt in 1988 met het inschrijven voor tekenlessen aan de Kunstacademie te Willemstad, Curaçao. In de daarop volgende jaren heeft zij gedisciplineerd en op regelmatige basis lessen gevolgd bij verschillende professionele kunstenaars en deelgenomen aan workshops en schildersweken. Daarnaast heeft zij gedurende een periode van elf jaar zelfstandig gewerkt met Model op een particulier Atelier, in groepsverband.
Het directe contact met het onderwerp is voor haar van wezenlijk belang. Zowel met betrekking tot het werken met model als het werken ‘en plain air’. De emotie is de verbindende factor. Zij is geïnteresseerd in een wijd scala van media en materialen, reikende van aquarel en bister tot pastel, houtskool en olieverf.
Na lange jaren verblijf in verschillende delen van de wereld is zij sinds 1988 woonachtig in Nederland en sinds Zomer 2000 in Veere . Zij is Nederlandse van geboorte.